Güçlü Eğitim Kadrosu Tecrübeli Türk ve Yabancı Öğretmenler
Etkin Eğitim Sistemi Bireye Özgü En İdeal Eğitim Sistemi
Sertifikalı Eğitimler Tüm Dünya Ülkelerinde Geçerli
Hakkı Hoca İle YDS
Hakkı Hoca İle YDS

Hakkı Hoca İle YDS

  • EĞİTİM İÇERİĞİ
  • EĞİTİM TAKVİMİ
  • ÖĞRETMEN
  • YORUMLAR

Eskişehir English House & Hakkı Hoca İngilizce Sınav Merkezi olarak biz, bu sınavın sizler için ne kadar hayati önem taşıdığının farkındayız. Bu sebeple YDS için yoğun programımız dahilinde 70 puan alana kadar 60 Saat Ön hazırlık 240 Saat YDS eğitimi,20 Deneme, 8 Yayın ile YDS’ ye en iyi şekilde hazırlanacağınızın garantisini veriyoruz.

YDS kelime bilgisi, okuduğunu anlama, çeviri ve dil bilgisi alanlarında iyi bir İngilizce seviyesine sahip olmanın yanı sıra sınav yöntemine de hakim olmayı gerektirir. Dört ana becerinin kazanımı ile birlikte sınava yönelik pratik yöntemlerin de dahil edildiği hazırlık eğitimimiz tamamen öğrencinin etkin olmasına ve sınav kabiliyetini geliştirmeye dayanmaktadır. Eskişehir English House - Kütahya Dil Kursu'nda, YDS'nin en iyi hocalarından biri olarak gösterilen Hakkı Şahin'in kendine özgü eğitim metotları ve yayınlarıyla birlikte sınavda maksimum hedefe ulaşma odaklı bir eğitim programı hazırlandı.

YDS sınavı ülkemizde Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar (Nisan) ve sonbahar (Eylül) dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır. YDS, yabancı dil bilgisini, dil bilgisi, okuduğunu anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavdır.

YDS ile e-YDS arasındaki tek fark; e-YDS'nin bilgisayar üzerinden yapılmasıdır. Sınav soruları, sınav süresi, sonuçların geçerlilik durumu vs. gibi tüm konularda her iki sınav da tamamen aynıdır.

Üniversitelerde kariyer hedefleyen Doçent, Doktora ve Sanatta yeterlilik isteyen adaylar,
Yüksek lisans programlarına girecek üniversiteden lisans derecesi ile mezun olan adaylar,
Üniversitelerde lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta olan üniversite öğrencilerinden yüksek lisans veya doktora programlarına devam etmek isteyen adaylar,
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan ve dil tazminatı veya yurtdışı görevlendirme nedeni ile yabancı dil bilgisi seviyesi belgesine ihtiyaç duyan adaylar,
Özel sektörde çalışan (bankalar v.s.gibi) ve yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar,
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) veya DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) sınavlarına girecek adaylar,
Kamu personeli olmak amacı ile KPSS'ye girecek adaylardan başvuracakları kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyan adaylar.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi,olarak değerlendirilecektir.

5 dilden sınava girilebilmektedir. İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça.

Doçent Adayları için: 100 üzerinden en az 65 Puan
Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar için: en az 55 puan alınması gerekir.
KPSS yabancı dile girmesi gerekenler de bu sınava katılacak, kpss puan türü belirlenirken bu sınavdan aldıkları puan da dikkate alınacaktır.
Öğretim üyesi dışında Öğretim elemanı kadrolarına girebilmek için en az: 50 puan
Öğretim elemanı kadrosuna girilecek Üniversitede Yabancı dil kullanılıyorsa: en az 80 puan
Diğer kadrolar için alınması gereken puanlar, kurumlar tarafından belirlenecektir.
Yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar için gereken puanlar çalıştıkları kurumlar tarafından belirlenecektir.

Akademik kadrolara başvurmak isteyen adaylar için YDS / e-YDS puanlarının herhangi bir geçerlilik süresi yoktur. Sınav sonuçlarını istedikleri zaman kullanabilirler. YDS / e-YDS puanlarını dil tazminatı için kullanmak isteyenler için puanlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak ÖSYM mevzuatında kurumlara sınavların geçerlilik süresini belirleme yetkisi verilmiştir. Dolayısıyla başvuru yapılacak kurumun kabul ettiği geçerlilik süresi ayrıca öğrenilmelidir.

YDS sınavında her sorunun puan değeri 1.25 puandır. ÖSYM'Nin diğer sınavlarda uyguladığı 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması YDS sınavında uygulanmamaktadır.
Bu sebeple YDS puan hesaplama motoruna ihtiyaç duymadan puanınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek bilgi doğru sayınız ve bir hesap makinesi olacaktır.
Aşağıda doğru sayınıza göre örnek hesaplamaları bulabilirsiniz;
20 doğru = 20 x 1.25 = 25.00 Puan
30 doğru = 30 x 1.25 = 37.50 Puan
40 doğru = 40 x 1.25 = 50.00 Puan
45 doğru = 45 x 1.25 = 56.25 Puan
50 doğru = 50 x 1.25 = 62.50 Puan
55 doğru = 55 x 1.25 = 68.75 Puan
60 doğru = 60 x 1.25 = 75.00 Puan

  • 60 SAAT ÖN HAZIRLIK
  • 240 SAAT YDS EĞİTİMİ
  • SORU ÇÖZÜM DERSLERİ
  • SINIRSIZ BİREBİR TELAFİ DERSLERİ
  • DENEME SINAVLARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • SORU ÇÖZÜM DERSLERİ
  • KELİME & ÇEVİRİ DERSLERİ
  • 20 DENEME
  • 8 YAYIN